על מטאיזם ועיצוב פנים/ אורית הוכברג

חלק ראשון – התהליך האישי שלי

אני אורית הוכברג, בת 49, נשואה ואמא לשלוש בנות מקסימות.

בהשכלתי יש לי תואר ראשון בגנטיקה וביוטכנולוגיה, ותואר שני במנהל עסקים. בעשרים שנים האחרונות עבדתי בתעשיית התרופות וה Medical device, וטיפחתי קריירה מאוד מצליחה, שמאוד אהבתי. הרגשתי שאני במקום הנכון. אונה שמאלית במלוא תפארתה.

הסיפור שלי עם מרחב מודעות התחיל בניתוח חירום שעברתי בקיץ 2018. יש לי קרוהן, הייתי מטופלת בתרופה ביולוגית, הרגשתי נהדר, אבל הצלקת מניתוח ישן "החליטה" שהיא קורסת עושה לי חסימת מעי. התוספת של הידבקויות רבות באיזור, הביאו לכך שהייתי צריכה לעבור ניתוח חירום לקיצור המעי הדק. שוב.

כשיצאתי מבית החולים החלטתי ש"לא עוד" – שני ניתוחים שקיצרו לי את המעי במעל 130 ס"מ, זה די והותר.

בתור ביולוגית וחובבת מושבעת של מדעי המוח, התחלתי לחפש תכנים איך לאמן את המוח לריפוי עצמי. הגעתי לשיטות רוחניות כמו הופונופונו ועוד, ודי מהר הגעתי לג'ו דיספנזה, וצרכתי את התכנים שלו בשקיקה. אבל הספק עדיין היה שם, משהו היה לי חסר.

לאחר כמעט שנה, נזכרתי שפעם בת דודה שלי סיפרה לי על מרחב מודעות, אבל בזמנו, לא הייתי מוכנה לזה ולא התעניינתי בזה. ב 2019 התחלתי להקשיב ל"שיחות בגן עדן". הקשבתי שעות ברצף, וככה, פרק אחרי פרק, הרגשתי שהנשמה שלי הגיעה הביתה, כל כך הרבה תובנות "נפלו" לי, פתאום הכל עשה לי יותר שכל. המרחב חיבר עבורי את הרוחניות עם המדע, עם הדברים שהרגשתי מבפנים ולא ידעתי לבטא, אפילו מול עצמי.

מאז הייתי ב"לצאת מהמטריקס", עשיתי את למשוך בחוטים, ופניתי לטיפול במרחב. שם הגעתי לנורית כהן המדהימה. בסוף הטיפול הראשון שעשיתי, נורית הפנתה אותי לקורס מרחב הכ"ח.

התחלתי את הקורס והתמכרתי. הגעתי כל שבוע לקבוצה שככל שעבר הזמן, הבנתי שכל אחד מהם, הוא שיקוף של דפוס מסוים שלי, ואהבתי אותם אהבת נפש.

ההמשך לקורס מנהיגות היה טבעי עבורי, והמשכתי מייד כשהסתיים מרחב הכח (יחד עם רוב חבריי מקבוצת הכח). בקורס מנהיגות המשכתי בחקירת העומק הפנימית והתובנות הגיעו ברצף. ראיתי את סיפור חיי "המעניין" (טיולים

בעולם, חתונה ומגורים בסקוטלנד, ניתוחים, הפלות ועוד) באור שונה: ראיתי את הדרמה, את חרדת הנטישה ועוד דפוסים רבים. ראיתי וחייכתי לעצמי.

עברתי שינויים מדהימים, משהו נרגע בי, ואפילו החברה שעבדתי בה נמכרה ואני קיבלתי סכום יפה, שנתן לי בטחון. יחד עם זאת, היום אני יודעת להגיד שלא התמסרתי כולי לתהליך, בכל זאת אונה שמאלית עם דפוס חזק של התנגדות המשיכה לנהל אותי. כך יצא שהמשכתי להעמיק את ההבנה שלי, את הידע לגבי מה צריך לעשות כדי שישתנה, אך ההתנגדות שבי היתה צריכה עוד קצת זמן בכדי להגיע לשינויים הגדולים. גם אלו הגיעו בסוף, לאחר סיום קורס מנהיגות, הגיע משבר בעבודה, שבעקבותיו החלטתי שאני עושה שינוי תעסוקתי, ונרשמתי ללימודי עיצוב פנים, תשוקת חיים שהיתה בעיני כתחביב ועד עכשיו לא חשבתי שאוכל להתפרנס ממנה. הורדתי את אחוזי המשרה בעבודה, שזה נס בפני עצמו, להיות סמנכ"לית בחברת Medical Device מאוד פעילה, במשרה חלקית, זה מאוד נדיר.

סיימתי את לימודי העיצוב, ולאחר תקופה, בצעד אמיץ, בלי לדעת איך הולכת להראות השגרה החדשה שלי, עזבתי את העבודה שלי!  את המשכורת הגבוהה, את הרכב המפנק ואת כל סמלי הסטטוס שבאו עם זה. לא היה פשוט עבורי. תמיד חשבתי שהעבודה שלי לא מגדירה אותי, אבל אחרי הרבה שנים, בלעדיה הרגשתי קצת אבודה.

תוסיפו לתחושה הזו, את ה 07.10.2023. מלחמה שפרצה וערערה אותי לגמרי. בשבועיים הראשונים, הרגשתי שמישהו משך את הקרקע מתחת לרגליים שלי, שאין לי קרקע יציבה לעמוד עליה, ואני מרגישה שגם אני אבודה, וגם המדינה האהובה שלי אבודה. הבנתי שאחרי המלחמה הזו, העם שלנו יצטרך המון ריפוי. החלטתי להירשם לקורס מטפלים. הקריאה הייתה כל כך חזקה, ומאז שהתחלתי את הקורס חזרתי לנשום.

הקורס למטפלים היה עבורי מסע מרתק ומשמעותי. למדתי מהמורות המדהימות כל כך הרבה על התהליך הטיפולי, על עצמי, למדתי מהי התמסרות, הסכמתי להשיל מעליי שכבות נוספות של הגנה מפגיעות, הגנות שבעבר לא הסכמתי לשחרר. היום, שש שנים מאז אותו ניתוח שהביא אותי למרחב, אני מרגישה נפלא, ללא תרופות לקרוהן.

במהלך הקורס שימשתי כאססיטנטית של נורית בקורס "מרחב הכ"ח בריאות", שם העמיקה הקריאה שלי לטיפול, והרצון שלי לעשות שינוי בחברה שלנו:

לרפא את הדפוסים המבקשים ריפוי ולפעול למניעת חזרתם, אך בפרט, לפעול למניעת הופעת מחלות ושיקופים הקשים.

תמיד ידעתי שעיצוב החלל סביבנו משפיע רבות על ההתנהלות הפנימית שלנו, עכשיו אני מבינה גם שהטיפול התודעתי הוא סוג של "עיצוב פנים" – עיצוב הבית הפנימי שלנו. בהתאם למסלול חיי, החלטתי להשוות בין המטאיזם לעיצוב פנים.

המטאיזם הינה דרך חיים הרואה במציאות השתקפות מדויקת של נבכי התודעה ושל עולם התוכן הפנימי שלנו. זוהי גישה הוליסטית לטיפול ולשינוי תודעתי. היא משלבת פילוסופיות שונות, עקרונות רוחניים וכלים טיפוליים תודעתיים ואנרגטיים, על מנת לסייע לכל אדם לקחת אחריות על מציאות חייו ולהשיג רווחה נפשית ופיזית – Wellbeing. באמצעות שיטה זו אנחנו לומדים לנהל את חיינו, לפענח באופן עצמאי את הדפוסים והמנגנונים המוטבעים בתת המודע שלנו, מלווים אותנו לאורך שנים ואף חוסמים אותנו. לפי השיטה, המטופל הוא המטפל הטוב ביותר עבור עצמו, וביכולתו ליצור לעצמו חיים שהם גן עדן, הלכה ומעשה.

עיצוב פנים הינו תחום המתמקד בעיצוב ושיפור המרחב הפיזי של הבית או החלל, תוך התאמתו לצרכים ולרצונות של המשתמשים בו, ויצירת הרמוניה פונקציונלית ואסתטית. התחום כולל בעיקרו את חלוקת החלל, תכנון כניסת האור והאויר אופטימלית, תכנון התנועה והזרימה בחלל בהתאם לשימוש בו, תכנון מקומות אחסון ועוד. לאחר מכן מגיע שלב ההלבשה של בחירת הרהיטים, הצבעים, התאורה והאביזרים התורמים ליצירת סביבה אסתטית, נעימה ונוחה, כזו התורמת לרגשות הWellness  של המשתמשים במרחב המדובר.

ככל שהתקדם קורס המטפלים והפרקטיקום, ראיתי יותר ויותר נקודות השקה בין שני התחומים. ראשית, בשניהם המטרה היא יצירת הרמוניה ואיזון, הן פנימי והן חיצוני, ושיפור איכות החיים של האדם.

בעיצוב פנים ההרמוניה מתבטאת באופן חזותי, אסתטי ותפקודי במרחב הפיזי, בעוד שבמטאיזם ההרמוניה היא בין סך חלקיו של המטופל ואיזון פנימי רגשי ומנטלי, המוביל לתחושות רוגע ושביעות רצון פנימית.

מכיוון שבשני התחומים העבודה היא עם אנשים ועם רגשות, נקודת הדמיון הראשונה בתהליך היא באופן טבעי, איסוף המידע על המטופל/לקוח – מה הרצונות שלו? החלומות שלו? מהם הדברים בהם הוא מעוניין לטפל?

במטאיזם אנו משתמשים בחקירה הטיפולית באופן מאוד נרחב, אנו מסתמכים על המידע שמספר לנו המטופל – על ילדותו, בית הוריו, נקודות חשובות בחייו, ועוד פרטים רבים ככל שניתן. ואילו בעיצוב פנים נלמד מהלקוח מה השימוש שלו במרחב, מה הצרכים שלו ממנו (עכשיו ולעיתים גם בעתיד), מהו הסגנון העיצובי המועדף עליו, מה הוא לא אוהב, ועוד.

בשני התחומים מטרת החקירה וההעמקה בה היא התאמה אישית, בעיצוב נרצה להתאים את החלל לסגנון החיים והעדפות הלקוח, ובטיפול נרצה כמובן להבין את

האתגרים האישיים הייחודיים איתם מתמודד כל מטופל, ולהתאים את התהליך הטיפולי לצרכיו האישיים.

נקודת דמיון נוספת היא חשיבות האנרגיה ואיכותה – בטיפול המטאיסטי זהו כלי עבודה, אנו משתמשים במדיטציות, אשר מטרתן לשחרר חסימות אנרגתיות בגוף, ושואפים לזרימת אנרגיה מיטיבה בכל אחת מצ'אקרות הגוף. יש חשיבות רבה לאיכות האנרגיה, נשאף לאנרגיה גבוהה ומיטיבה. בעיצוב, האנרגיה היא מעין תוצר, כלומר, כאשר חלוקת המרחב היא מיטבית, ומתאימה לתנועה והשימוש בו, מיקומי החלונות והדלתות הם נכונים, בחירת הריהוט והאומנות מתאימה, כך גם זרימת האויר והאנרגיה ((flow תהיה טובה והדבר יורגש כאשר ניכנס אל החלל ונשתמש בו. כך, בנוסף לתוצאה הויזואלית שנראה במרחב המעוצב והפרקטי, תהיה גם תוצאה אשר לא ניתן יהיה לראות אותה, אך נוכל לחוש בה היטב – האנרגיה הטובה. גם בטיפול המטאיסטי, נראה לעיתים תוצאות מוחשיות וויזואליות, אך לרוב התוצאות הן מופשטות יותר ומתבטאות בתחושת הרוגע, ההבנה העצמית, הקבלה והאיזון הפנימי של המטופל. אלו יובילו לשיפור מערכות היחסים עם הסביבה, הגשמת חלומות ועוד.

לסיכום, עיצוב פנים וטיפול בשיטת המטאיזם הם שני תחומים שונים אך בשניהם יש אלמנט של "ריפוי" ויש בינהם נקודות השקה רבות. בעוד שעיצוב פנים מתמקד ביצירת סביבה חיצונית נעימה ונוחה, המטאיזם מתמקד ביצירת סביבה פנימית מאוזנת ובריאה. שני התחומים שואפים לשפר את איכות החיים של האדם, אך כל אחד מהם עושה זאת בדרכו הייחודית – האחד דרך המרחב החיצוני והשני דרך המרחב הפנימי.

כעת, לאחר שהוסמכתי כמטפלת בשיטת המטאיזם וכמעצבת פנים, בנוסף לטיפול מטאיסטי המתמקד גם בנושאי בריאות, אני כותבת שיטה המשלבת בין שני התחומים: כותבת שיטות לזיהוי דפוסים דרך העיצוב, ושיטות עיצוב התומכות בריפוי דפוסים אלו, כל זאת כדי להכניס אלמנטים טיפוליים לתוכנית העיצובית.

הללויה ♥

בואו לייצר לעצמכם גן עדן עלי אדמות!

עוד עבודות בוגרים

בוגרי קורס מטפלים כותבים על השינוי האישי שעברו בחיים ע"פ תפישת המטאיזם
הללויה!